Gündem

Tarihi Yeniden Canlanıyor

UNESCO Mirası Surlarında Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

 Tarihi Yeniden Canlanıyor
27-12-2023 16:56

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ‘Surlarda Diriliş’ mottosu altında başlattığı tarihi Diyarbakır surlarının restorasyon çalışmalarında önemli bir aşamaya geldi. 98 burcun 70’inde restorasyon çalışmaları tamamlandı ve bu çalışmalar, şehrin tarihi dokusunu yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Restorasyon Süreçleri ve Kazı Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, 3 yıl önce başlattığı restorasyon çalışmalarında birçok tarihi eser ve yapıyı gün yüzüne çıkardı. Bu eserler, Diyarbakır Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.


Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Restorasyon Süreçlerinden

Belediye Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, yapılan çalışmaların Cumhuriyet tarihinin en büyük restorasyon süreçlerinden biri olduğunu belirtti. Restorasyonun farklı etaplarda devam ettiğini ve önümüzdeki yıl tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Burçlara Yeni Fonksiyonlar

Çiftçi, her bir burca farklı fonksiyon verilmesi planı olduğunu belirtti. Bu çalışmaların Diyarbakır’ın turizmine ve ticaretine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.


Suriçi Bölgesinde Devam Eden Restorasyon Çalışmaları

Suriçi bölgesindeki 347 yapıda da restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Çiftçi, surların hem içinde hem dışında yapılan kaçak yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara da değindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER