Kültür & Sanat

Tarihin Sıfır Noktasında Çocukların Eserleri ve Melodileri Buluştu

Çocukların Yaratıcılığı ve Tarihin Dokusunda Bir Sergi

Tarihin Sıfır Noktasında Çocukların Eserleri ve Melodileri Buluştu
29-05-2024 14:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır Final Okulları'nın Etkileyici Sergisi

Diyarbakır Final Okulları, merkez Sur ilçesinde bulunan İçkale Müze Kompleksi'nde, ilkokul öğrencilerinin yaptığı 200'den fazla eseri sergiledi. Bu özel sergi, çocukların yaratıcılığını ve yeteneklerini gözler önüne serdi. İçkale Müze Kompleksi, geçmişi 12 bin 400 yıl öncesine kadar uzanan eserleri barındıran bir mekanda, çocukların sanat eserleriyle buluştu.

İçkale Müze Kompleksi'nin Artan İlgi Çeken Geçmişi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılında başlatılan ve 2014 yılında tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından 2015'te ziyaretçilere açılan İçkale Müze Kompleksi, her geçen yıl artan bir ilgiyle karşılanıyor. Kompleks, 14 tarihi binayı ve bin 615 eseri barındırıyor. Bu yıl, Diyarbakır Final Okulları öğrencilerinin resim, kutu ve objelerden oluşan eserleri de bu prestijli koleksiyona eklendi.

"Onların hayal dünyalarına nasıl yansıtabileceklerini öğretmeye çalışıyorum." - Rojda Gökmen Ateş

Görsel Sanatlar Öğretmeni Rojda Gökmen Ateş'in Vizyonu

Diyarbakır Final Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Rojda Gökmen Ateş, çocukların iç dünyasındaki renkleri tuvale nasıl aktardıklarına önem vererek çalıştıklarını belirtti. Atık malzemeleri kullanarak yapılan çalışmalarda çocukların yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak tanıdıklarını ifade eden Ateş, "Çocukların sanatla uğraşmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu, onların ergenlik ve yetişkinlik yıllarında onlara yardımcı olacak." dedi.

Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl'den Açıklamalar

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, 1934 yılında kurulan Diyarbakır Müzesi'nin 90. yılına özel etkinlikler düzenlediklerini belirtti. "Müze Fest" adı altında düzenlenen etkinliklerin birinci safhasının geçtiğimiz hafta tamamlandığını söyleyen Gizligöl, "Bugün de Bil-Sem Okulları'nın müzik etkinliği ve Final Okulları'nın resim sergisinin açılışını yaptık." dedi.

"Çocuklarımız üstün yetenekli çocuklar. Bunlar geleceğin sanatçıları." - Ezgi Barç

Bilim Sanat Merkezi'nin Ezgileri Tarihi Dokularda Yükseldi

Diyarbakır Bilim Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Ezgi Barç, 36 öğrencisiyle birlikte İçkale'de olduklarını belirterek, "Tarihin sıfır noktası sayılan Diyarbakır Müzesi'nde, İçkale'de ezgilerimizin tarihi dokularda yükseldiğini görmek çok güzel." dedi. Barç, etkinliğe katılımın ve ilginin yüksek olduğunu, velilerin ve halkın büyük destek verdiğini ekledi.

Geleceğin Sanatçıları ve Destekleyen Veliler

Etkinlikte emeği geçen tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler, çocukların sanata olan ilgisini ve yeteneklerini desteklemek için bir araya geldi. Bu etkinlik, sadece bir sergi olmanın ötesinde, çocukların sanata olan ilgisini artırmak ve onların yeteneklerini sergilemek için önemli bir platform oluşturdu. Katılımcılar, çocukların eserlerini ve performanslarını büyük bir ilgiyle izledi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER