Gündem

Tarım ve Güvenlikte Yeni Dönem

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli ile kamu kurumlarının yöneticileri, insansız hava aracı (İHA) kullanımı konusunda eğitildi. Peki, bu eğitim hangi alanlarda kullanılacak ve katılımcılar neler öğrendi?

 Tarım ve Güvenlikte Yeni Dönem
23-07-2024 12:30
MARDİN

Mardin'in Ömerli ilçesinde, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli ile kamu kurumlarının yöneticilerine "İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi" verildi. Bu eğitim, Kaymakamlık ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen "İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Tarımsal Alanların Kontrolü ve Takibi Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Projenin Amacı ve Eğitimin Kapsamı

Proje, tarımsal alanların kontrolü ve takibi amacıyla insansız hava araçlarının (İHA) kullanımını artırmayı hedefliyor. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitim, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve MEB tarafından yetkilendirilen MES Havacılık eğitmeni Ömer Aydoğan tarafından verildi. Eğitimde, Kaymakam Furkan Çakır, Cumhuriyet Savcısı Evin Tarhan Ertürk, İlçe Emniyet Amiri Çağdaş Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan İper, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç ve diğer kurum personeli katıldı.

Teorik ve Pratik Eğitimler

Eğitim süresince katılımcılara, 4 gün boyunca teorik bilgiler yanı sıra simülasyon, bakım onarım ve uygulamalı uçuş eğitimleri verilecek. Bu kapsamda, İHA'ların tarımsal alanlarda nasıl kullanılacağı, ilaçlama ve güvenlik gibi alanlardaki potansiyel uygulamaları üzerinde durulacak.

"İHA'lar ilerleyen aşamada birçok işimize yarayacak. İlaçlama, tarım ve güvenlik gibi birçok alanda önemi her geçen gün artıyor. Zamana ayak uydurmak çok önemli. Bu kapsamda bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz." - Kaymakam Furkan Çakır

Gelecekteki Uygulamalar ve Potansiyel Faydalar

Kaymakam Furkan Çakır, eğitimin hayırlı olmasını temenni ederek, İHA'ların ilerleyen aşamalarda birçok alanda kullanılacağını ve öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Tarımsal ilaçlama, alan takibi ve güvenlik gibi çeşitli alanlarda İHA'ların etkin bir şekilde kullanılması hedefleniyor. Bu eğitimler, katılımcıların İHA teknolojilerini daha etkin ve verimli bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak.

Mardin'in Ömerli ilçesinde düzenlenen bu eğitimler, bölgedeki tarım ve güvenlik uygulamalarına büyük katkı sağlayacak. İHA'ların kullanımıyla, tarımsal verimlilik artacak, güvenlik önlemleri daha etkin hale gelecek ve bölgede teknolojinin entegrasyonu hızlanacak. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER