Ekonomi

Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması Heyecanı Başladı

Bu yıl 10. kez düzenlenen Makine Halısı Tasarım Yarışması'nın ilk jüri değerlendirmesi tamamlandı. Peki, bu yılın favori tasarımları neler olacak?

Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması Heyecanı Başladı
16-05-2024 20:00
GAZİANTEP

GAHİB Başkanı Kaplan'dan Önemli Açıklamalar

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından organize edilen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğiyle gerçekleştirilen Makine Halısı Tasarım Yarışması, bu yıl onuncu kez düzenleniyor. 2024'ün ilk jüri değerlendirmesi, yarışmanın heyecanını bir kez daha ortaya koydu. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, halı üretiminin başkenti Gaziantep’in dünya halı modasına yön verdiğini belirtti. Peki, bu yılki yarışmada neler yaşandı?

Katılım ve Değerlendirme Süreci

Yarışmaya bu yıl 216 farklı tasarım katıldı ve ilk elemelerde 191 fiziki başvurudan 188’i geçerli bulundu. 3 başvuru, yarışma şartnamesine uymadığı için oy birliğiyle yarışma dışı bırakıldı. GAHİB Başkanı Kaplan, "Yarışmamızla ilgili jürimizin ilk elemeler sonucunda 188 geçerli başvuru alındı" dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nin Katkısı

Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması’nın ilk jüri değerlendirmesi, Gaziantep Üniversitesi Akademisyenleri ve sektörde deneyimli tasarımcıların katılımıyla Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplamda 188 başvurunun 124'ü farklı üniversitelerden, 64’ü ise Gaziantep Üniversitesi'nden alındı. Bu yoğun ilgi, Gaziantep Üniversitesi'nin yarışmaya olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Finalistler ve Oryantasyon Programı

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, finale katılmaya hak kazanan tasarımlar hakkında bilgi verdi. Gaziantep Üniversitesi kategorisinden 5 asil, farklı üniversitelerden ise 15 asil eser sahibinin 28-31 Mayıs tarihlerinde oryantasyon programına katılmak üzere Gaziantep’e davet edildiğini belirtti. Bu süreçte yarışmacılar, halı sektörünün yapısı, ihracat pazarları, ürün tipleri ve üretim teknikleri hakkında genel bilgilendirmelere katılacak ve aynı zamanda Gaziantep Halı Fuarı’nda incelemeler yapacaklar.

Jüri ve Değerlendirme Ekibi

Jüri başkanlığını GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yürütürken, jüri üyeliklerinde GAHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şahan, yönetim kurulu üyeleri Halit Uzanır ve Suat Bozkurt, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, Öğr. Görevlisi Zeynep Tuti Karaman, Öğr. Görevlisi Naime Yüksel Çalık, sektör temsilcileri ve akademisyenler yer aldı.

Yarışmanın Önemi ve Gelecek Beklentileri

Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması, sadece bir yarışma olmaktan öte, genç tasarımcıların yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Bu yılki yarışmanın da önceki yıllar gibi büyük bir başarıya imza atması bekleniyor. Yarışmanın sonunda, finalistlerin tasarımlarının sektörde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor. Bu yılki yarışmanın favori tasarımları neler olacak? İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER