Teknoloji

TEKNOGARAJ, yüzüncü yıla özel İHA yarışması düzenledi

Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda hangi takım birinci oldu ve yarışma sonrasında hangi ödüller dağıtıldı?

TEKNOGARAJ, yüzüncü yıla özel İHA yarışması düzenledi
30-10-2023 19:30

Gaziantep'te Gökyüzü İHA'larla Renklendi

Yarışmanın Önemi ve Hazırlıklar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Teknogaraj Akademisi, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel bir etkinlikle anlam katmak için İnsansız Hava Araçları Yarışması'nı organize etti. Türkiye'de 10 yaş ve üzeri için ilk defa düzenlenen bu yarışma öncesinde katılımcılara Teknogaraj Akademisi tarafından özel eğitimler verildi. Yarışma için hazırlanan 10 takım, Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde bulunan İHA Pisti'nde hünerlerini sergiledi.

Yarışma Sonuçları ve Ödüller

10'dan 35 yaşına kadar geniş bir yaş grubundan katılımın gerçekleştiği yarışmada Hürkuş Takımı, Kenan Erkin Ekici, Mehmet Efe Günaydın ve Muhammed Harun Kaya üyeleriyle birinci oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tüm takımlara bisiklet, ilk üçe teknik gezi ve birinci olan takıma ise İHA seti hediye etti. Teknogaraj Akademisi, bu tür yarışmaları geleneksel hale getirerek gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Teknogaraj'dan Farklı Şehirlere Davet

Farklı şehirlerden yarışmaya katılan ve evde uçak yapma deneyimleri olan Yusuf Ziya Kezgin, " TEKNOFEST'te tanıştığım Sefa Hocam sayesinde ne yapmam gerektiğini tam öğrendim. Teknogaraj ortamını çok güzel buldum. Sadece Gaziantep'te değil bütün illerde ve yaşadığım Manisa'da da olmasını istiyorum." şeklinde duygularını paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER