Asayiş

Terörist Saldırı Girişimi Engellendi

Garaj Amirliği'ne Saldırı Girişimi Başarısız Oldu, 4 Terörist Yakalandı

Terörist Saldırı Girişimi Engellendi
06-01-2024 11:45

Teröristlerin Araç Yakma Planı Ortaya Çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Belediyesi Garaj Amirliği, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının hedefi haline geldi. 4 Ocak'ta saat 21.00 sıralarında gerçekleşen olayda, teröristler park halindeki araçları yakmayı planlıyordu.

Belediye Çalışanlarına Tehdit

Saldırı girişiminde bulunan 4 terörist ve yardım yataklık eden bir kişi, elinde tabanca ve yüzleri maskeli olarak Silvan Belediyesi Garaj Amirliği'ne yaklaştı. Belediye çalışanlarına park halindeki araçların yakılacağı tehdidiyle baskı yapmaya çalıştılar.

İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin Başarılı Operasyonu

Saldırının önlenmesi için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlükleri işbirliği yaparak harekete geçti. Dün gerçekleştirilen operasyon sonucunda, teröristler ve yardım yataklık eden şüpheli yakalandı.

Yapılan aramalarda teröristlerin kullandıkları kıyafetler, kar maskeleri ve molotof kokteyli yapımında kullanılan yanıcı maddeler ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgusu ve işlemleri devam ediyor. Terör saldırısı girişiminin başarısız olması, güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesiyle mümkün oldu.

Yakalanan Şüphelilerin Bağlantıları Araştırılıyor

Yakalanan teröristlerin ve yardım yataklık eden şüphelinin örgüt bağlantıları ve saldırı planları şimdi ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. Güvenlik güçleri, terörle mücadelede kararlılığını sürdürüyor.

Bu olay, terörle mücadelede alınan başarılı önlemlerin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor ve toplumun güvenliğine olan katkıyı vurguluyor.

Güvenlik Güçleri Halkın Güvenliğini Sağlamaya Devam Ediyor

Diyarbakır'da gerçekleştirilen bu operasyon, güvenlik güçlerinin vatandaşların güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gösteriyor. Terörle mücadelede alınan önlemler, halkın huzur ve güvenliği için devam edecektir.

Detaylar ve gelişmeler için takipte kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER