Ekonomi

Toplum Temelli Sera Projesinin Açılışı Yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve UNHCR İş Birliğiyle Hayata Geçirilen Sera Projesi

Toplum Temelli Sera Projesinin Açılışı Yapıldı
18-11-2023 20:00

Şanlıurfa'da " Toplum Temelli Sera" Projesi ile 1,5 Milyon Çiçek Üretimi

Projede Üretilen Çiçekler Şanlıurfa'yı Süsleyecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR iş birliğiyle gerçekleştirilen “ Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde, 1,5 milyon çiçek üretildi. Petunya, vinca, hercai menekşe gibi çeşitli çiçeklerin üretildiği bu sera, Şanlıurfa ve ilçelerinin parkları, refüjleri ve bahçelerini süsleyecek.

Sera Projesinin Açılışı ve İncelemesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapılan seranın açılışının ardından, kadınlar tarafından üretilen çiçekler incelendi. Başkan Beyazgül ve beraberindekiler projeyi yerinde gördüler ve değerlendirmelerde bulundular.

Dezavantajlı Aileler ve Göçmenlere Yönelik İstihdam Olanakları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, projenin önemine dikkat çekerek, dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlere yönelik istihdam sağladığını belirtti. 9 sera alanında çalışan 40 kadın ile bölgeye ekonomik ve çevresel katkı sağlandığı vurgulandı. Fidanlıkta yapılan çiçek üretiminin yanı sıra, çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi gerçekleştiriliyor.

Modern Sulama Teknikleriyle Üretilen Çiçekler

Petunya, vinca ve hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçekler, modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor. Bu çiçekler, Şanlıurfa'nın sokaklarını ve parklarını renklendirecek, şehre estetik bir görünüm kazandıracak.

UNHCR'nin Projeye Olan Memnuniyeti

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana, projenin çok anlamlı olduğunu ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Orana, projenin ortak çalışmanın bir meyvesi olduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER