Gündem

Travmatik Acil Durum Hastanesi İnşaatını İnceledi

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, yapımı devam eden Travmatik Acil Durum Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bu yeni hastane, şehrin sağlık hizmetlerine nasıl katkı sağlayacak?

 Travmatik Acil Durum Hastanesi İnşaatını İnceledi
06-08-2024 18:00
GAZİANTEP

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Hasan Tiryakioğlu ve OSB Bölge Müdürü Özer Özcan ile birlikte, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen Travmatik Acil Durum Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 64 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı, sanayi bölgesinde çalışan işçilere ve çevrede yaşayan vatandaşlara daha hızlı ve etkili sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

Hastanenin Teknik Özellikleri

6 bin 800 metrekare alana, 3 bin 600 metrekare oturum alanına ve yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastane, 16 poliklinik, fizik tedavi merkezi, laboratuvar, görüntüleme merkezi, 3 ameliyathane ve 8 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek. Toplamda 64 yatak kapasitesi bulunan tesis, özellikle sanayi bölgesindeki iş kazalarına hızlı müdahale imkanı sunacak.

"Hastanemiz, OSB’de çalışan işçilere acil sağlık ve poliklinik hizmeti sunmada büyük bir iyileşme sağlayacak," dedi Dr. Beytullah Şahin.

Hastanenin Sağlık Hizmetlerine Katkısı

Dr. Şahin, inşaatı devam eden hastanenin, poliklinik hizmetleri ve acil müdahalelerde Gaziantep’e büyük bir katkı vereceğini vurguladı. Beykent'te yapımı planlanan 800 yataklı hastane tamamlanıncaya kadar, OSB, Beylerbeyi, Beykent ve Kuzeyşehir’de ikamet eden vatandaşlara sağlık hizmeti sunumunun, yeni yapılacak bu hastane ile sağlanacağını belirtti.

İnşaatın Detayları ve Hedefler

Dr. Şahin, inşaatın hızla ilerlediğini ve hastanenin tamamlanmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde vatandaşlara ulaşmasının hedeflendiğini aktardı. Özellikle sanayi bölgesindeki iş kazalarına hızlı müdahale edebilme kapasitesi ile bu hastane, bölge için hayati öneme sahip olacak.

"Yeni hastane, bölgedeki iş kazalarına hızlı müdahale edebilme kapasitesi ile OSB’de çalışan işçilere acil sağlık ve poliklinik hizmeti sunmada büyük bir iyileşme sağlayacak," dedi Dr. Şahin.

Toplum İçin Sağlık Hizmetlerinde İyileşme

Gaziantep’in sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla yapılan bu yatırımlar, şehirdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Yeni Travmatik Acil Durum Hastanesi, bölgedeki sağlık hizmetlerine önemli katkılarda bulunacak ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayacak.

Gelecek Planları ve Beklentiler

Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte, Gaziantep’in sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanması bekleniyor. Bu proje, sağlık hizmetlerine erişimi artırarak, bölgedeki vatandaşların ve işçilerin sağlık ihtiyaçlarını hızlı ve etkili bir şekilde karşılayacak. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER