Eğitim

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır'da Ahmet Bürhan Liderliğini Sürdürüyor

Ahmet Bürhan, Diyarbakır'da olağanüstü kongre sonucunda tekrar Türk Eğitim-Sen İl Başkanı seçildi; peki bu seçimin ardında ne gibi mesajlar var?

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır'da Ahmet Bürhan Liderliğini Sürdürüyor
22-10-2023 13:47

Kongrenin Başlangıcı

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği Olağanüstü Genel Kurulu, il binasında gerçekleştirilen kongreyle start aldı. Kongre, katılımcıların çoğunluğun sağlanmasıyla saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla resmi olarak başladı.

Başkan Bürhan'ın Açıklamaları

Seçim oylamasına geçilmeden önce bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Bürhan, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bürhan'ın öne çıkan ifadelerinden biri şu şekildeydi:

“Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen, 1992 yılında sendikal mücadelesini tanımlarken, grevli toplu sözleşmeli, yönetime katılma hakkı ve kamu çalışanlarının siyaset hakkını içeren sendikal mücadelemizi vereceğiz düsturuyla ortaya çıkmıştır. Türk Eğitim-Sen yüzde yüz yerli, yüzde yüz milli bir sivil toplum örgütü ve sendikadır”

Yönetim Kurulu Seçimi

Kongrede, belirlenen yönetim kurulu listesinde Şube Başkanı Ahmet Bürhan, delegelerin tekrar güvenini kazanarak yeniden seçilmiştir. Bu seçim, Bürhan'ın liderliğinin sürdüğünün ve temsilcilikteki güçlü duruşunun bir kez daha teyit edildiğinin göstergesi oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER