Ekonomi

Türk Ticaret Fuarı Batman’da Düzenlendi

Türk Devletleri, uluslararası ortaklarla ticaret köprüleri kurmak amacıyla düzenlenen Türk Ticaret Fuarı için Batman'da bir araya geldi. Peki, bu fuar iş dünyasına neler kazandıracak?

Türk Ticaret Fuarı Batman’da Düzenlendi
28-07-2024 17:30
BATMAN

Türk devletlerinin iş adamlarının tek çatı altında toplanması ve uluslararası ortaklarla ticaret köprüleri kurmak amacıyla, Rok Danışmanlık ve Fuarcılık tarafından düzenlenen ve 8 ülkenin devlet kurumlarınca desteklenen Türk Ticaret Fuarı’nın doğu ve güneydoğu ayağı Batman’da düzenlendi.

Önemli İsimler Batman’da Bir Araya Geldi

Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı, TTF Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Rok Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Aygün Aliyeva, Azerbaycan Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda Ticaret Temsilcisi Başdanışmanı Cavid Abdullayev, Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Bölge Ofisi Ülke Yöneticisi Murat Ertekin, Türk Devletleri Teşkilatı TCCI Genel Sekreteri Adem Kula, AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan gibi birçok önemli isim katıldı.

Yeni Pazar Fırsatları ve İş Birliği İmkanları

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi 8 ülkenin katılımıyla 7-9 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek olan Türk Ticaret Fuarı öncesinde Batman’da bir araya gelen temsilciler, ulusal KOBİ’lere, mikro üreticilere ve girişimlere yeni pazar fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Kültürel Bağlar ve Ortak Projeler

Fuar öncesi Batman’da düzenlenen toplantıda konuşan Almiran Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Arif Çetin, Türk dünyasında yeni iş fırsatları oluşturulacağından ve Türkiye olarak Türk devletleri ile olan ticaret hacmini artıracaklarından emin olduklarını ifade etti. Çetin, ayrıca fuarın kültürel bağları pekiştireceğini ve ortak projeler geliştirmek için bir olanak sağlayacağını belirtti.

“Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk dünyası bünyesinde kurulan Türk Ticaret Odası, Türk Ticaret Fuarı ROK EXPO işbirliği ile bölge ekonomileri ve küresel ticaret için de önemli fırsatlar sunacaktır.” - Muhammed Arif Çetin

Macaristan’dan Katkılar ve Beklentiler

Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Bölge Ofisi Ülke Yöneticisi Murat Ertekin ise, Macaristan’ın Türk dünyası teşkilatının gözlemci üyesi olduğunu ve Türkiye ile olan ikili ilişkiler çerçevesinde bu tür toplantılara katıldıklarını belirtti. Ertekin, Macar teknolojisini ve ekonomisini tanıtmak amacıyla Türkiye’deki sanayicilerle iş birliği yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Macaristan teknolojisi çok ciddi anlamda ilerleme kaydetmiştir. Bu yolun Türkiye’ye de çok faydalı olacağını düşünüyorum.” - Murat Ertekin

Gelecek için Büyük Fırsatlar

Rok Uluslararası Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Aygün Aliyeva da, Türk devletlerinin ekonomik gücü ve Türk Ticaret Fuarı’nın getireceği fırsatlar konulu Batman bölgesinde bir tanıtım toplantısı düzenlediklerini belirtti. Aliyeva, Türk devletlerinin ekonomik potansiyelini daha etkin bir şekilde ortaya koyarak, uluslararası ticarette önemli bir oyuncu haline gelmelerine katkı sağlayacağını ifade etti.

“Bu çalışmalar dahilinde Türkiye’de her bölgede tanıtım toplantılarımız devam ediyor. Herkesi bu büyük fuara bekliyoruz.” - Aygün Aliyeva

Yoğun bir katılımla düzenlenen fuar toplantısı, katılımcıların çektirdiği toplu hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER