Gündem

Türkiye Genelinde Mayıs Ayı Yağışları Rekor Seviyede

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye genelinde mayıs ayı yağışları rekor seviyede gerçekleşti. Detaylar haberimizde...

Türkiye Genelinde Mayıs Ayı Yağışları Rekor Seviyede
12-06-2024 11:40

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2024 Mayıs Ayı Alansal Yağış Raporu verilerine göre, Türkiye geneli mayıs ayı yağışları, hem uzun yıllar ortalamasının hem de geçen yılın üzerinde gerçekleşti. Buna göre, 1991-2020 dönemini kapsayan uzun yıllar mayıs yağış ortalaması, metrekareye 52,7 kilogram olarak hesaplandı. Geçen yıl mayısta metrekareye 66,8 kilogram yağış düştü. Bu sene aynı dönemdeki yağış miktarı ise 70,3 kilogram oldu. Yağışlar, Türkiye genelinde normaline göre yüzde 33, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 5 artış gösterdi.

Mayıs ayı yağışları Ankara, Konya, Karaman, Trabzon, Adana, Osmaniye, Hatay, Siirt ve Şırnak çevrelerinde normalin 2 katı artarken, kıyı Ege, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Mardin, Mersin ve Antalya çevrelerinde yüzde 40, Muğla'nın güneyinde ise yüzde 80'in üzerinde azaldı. Türkiye'de geçen ay Marmara ve Ege bölgeleri hariç tüm bölgeler, normalin üzerinde yağış aldı. En fazla artış gösteren bölge ise yüzde 49 ile İç Anadolu Bölgesi oldu. İl geneli yağışlarda en fazla yağış, metrekareye 165,4 kilogram ile Rize ve normaline göre yüzde 100'den fazla artış ile Osmaniye'de.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER