Gündem

Türkiye Halı Sektörü Antalya'da Geleceği Şekillendirdi

Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'nin halı sektörü temsilcileri bir araya gelerek, sektörün geleceği üzerine neler konuşuldu?

Türkiye Halı Sektörü Antalya'da Geleceği Şekillendirdi
21-05-2024 11:47
GAZİANTEP

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen halı üreticileri ve ihracatçıları, Antalya'da düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, sektörün mevcut durumunu ve gelecekteki yönünü tartıştı. Toplantı, sektör temsilcilerinin birbirleriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları için önemli bir fırsat sundu.

Sektörel Buluşmanın Amaçları

Toplantının ana gündemi, sektörün içinde bulunduğu mevcut durumu ele almak ve önümüzdeki yıllar için stratejiler geliştirmekti. Katılımcılar, 2025 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı hakkında da görüş alışverişinde bulundular.

Yöneticilerden Sektörel Değerlendirmeler

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan gibi sektör liderleri, toplantıda Türk halı sektörünün ihracatını artırmak ve uluslararası pazarda daha rekabetçi olabilmek için fuarların ve sektörel ticaret heyetlerinin önemini vurguladılar.

İstanbul'u Halı Ticaret Merkezi Yapma Hedefi

Salahattin Kaplan, 2023 yılını değerlendirirken, İstanbul'u dünya halı ticaret merkezi haline getirmek için yapılan çalışmalardan bahsetti. Kaplan, sektördeki ihracat artışının ve fuarların Türk halı sektörünün canlanmasında önemli roller üstlendiğini belirtti.

Gaziantep Örneği ve Ekonomik Perspektifler

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektöründe lider konumda olduğunu ve bu başarının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ürün bazlı ihracatında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Kaplan, ekonomik krizin üstesinden gelmek için sektör olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER