Gündem

Türkiye Halı Sektörü Antalya'da Geleceğini Şekillendiriyor

Antalya'da gerçekleşen önemli toplantıda Türk halı sektörünün geleceği nasıl şekillendiriliyor?

Türkiye Halı Sektörü Antalya'da Geleceğini Şekillendiriyor
21-05-2024 11:48
GAZİANTEP

Antalya'da düzenlenen sektörel toplantı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen halı üreticileri ve ihracatçıları bir araya getirdi. Toplantıda, sektörün önümüzdeki süreçteki yönü ve stratejileri ele alındı.

Gelecek Vizyonu ve Stratejik Adımlar

TİM Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Türkiye halı sektörünün ihracat potansiyelini artırma yollarını ve önemli pazar dinamiklerini tartıştı. İstanbul'da yapılacak olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı hakkında bilgiler verilirken, sektörün global pazarlardaki konumunu güçlendirmek için yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

İstanbul: Dünya Halı Ticaret Merkezi Olma Yolunda

Salahattin Kaplan, 2024 yılının ilk dört ayında ihracatın artışını ve İstanbul'un dünya halı ticaret merkezi haline gelme hedefini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştirilen ve planlanan fuarların, sektörün canlanmasında büyük rol oynadığına dikkat çekti.

Rekorlarla Dolu Bir Yıl

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, halı sektörünün Güneydoğu Anadolu'da lider konumda olduğunu ve bu bölgeden yapılan ihracatta rekorlar kırdığını belirtti. Ekonomik zorluklara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek Türk halısının dünya pazarlarında hak ettiği değeri bulmasının önemini vurguladı.

Fuar Hazırlıkları ve Uluslararası İlgi

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2025 yılında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı için hazırlıkların sürdüğünü ve fuara uluslararası alandan yoğun ilgi olduğunu aktardı. Fuarın, sektörün daha da büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER