Ekonomi

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Gerçekleşti

GAİB'in Ev Sahipliğinde İhracat Zirvesi: Yeni Vizyon ve Fırsatlar

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Gerçekleşti
26-12-2023 14:48

MTurkuvaz edya Grubu tarafından düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında gerçekleşti. Bu zirve, Türkiye'nin ihracat alanındaki geleceğine nasıl bir yön veriyor ve katılımcılara hangi yeni fırsatları sunuyor?

Zirvenin Açılışı ve Protokol Konuşmaları

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer protokol üyelerinin açılış konuşmalarıyla başlayan zirve, Gaziantep'in misafirperverliği ve üretken yapısını vurguladı. Vali Çeber, Gaziantep'in kazanan, kazandıran, istihdam eden bir kent olduğunun altını çizdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İhracat Ekosistemi Değerlendirmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zirvede katılımcılara ticari ekosistem hakkında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Bolat, Gaziantep'in çalışkanlığı ve enerjisi ile ihracatçıların önünü açmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Covid sonrası ortaya çıkan enflasyon gibi problemlerin üstesinden gelmek için Bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

"Gaziantep modeli, ihracat ve sanayi alanında devam edecektir."


2023 İhracat Vizyonu ve Yeşil Dönüşüm

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve diğer konuşmacılar, '2023 İhracat Vizyonu ve Yeni Fırsatlar' konulu panelde yeşil dönüşüm ve tekstil sektörü hakkında görüşlerini aktardı. Kileci, kaynakların sınırlılığı ve pandemi gibi küresel krizlerin etkileri üzerine konuştu ve yeşil üretimin önemine vurgu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER