Ekonomi

Türkiye’nin en kaliteli zeytinin üretildiği memlektinde hasata başladı

Türkiye'nin zeytinin anavatanı Kilis'te hasat zamanı: Peki, bu yıl Kilis'ten ne kadar zeytinyağı bekleniyor ve bu zeytinler nasıl bir hikayeye sahip?

Türkiye’nin en kaliteli zeytinin üretildiği memlektinde hasata başladı
17-10-2023 09:08

Kilis'te Zeytin Hasadı Başladı: 10 Bin Ton Zeytinyağı Beklentisi

Hasadın İlk Adımları ve Katılımcılar

Ülkemizin en kaliteli zeytinini üreten Kilis'te, Organik Zeytin Üreticileri Birliği'nin organizasyonuyla Kocabeyli köyünde ilk zeytin hasadına başlandı. Bu özel güne Kilis Valisi Tahir Şahin, Kilis AK Parti Milletvekili Ahmet Salih Dal, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil Coşkun, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ve birçok STK temsilcisi ile vatandaşlar da katıldı. Etkinlik sonrasında birlik tesislerinde bir gezi düzenlenerek, tesis hakkında bilgiler paylaşıldı.


2023'ün Zeytinyağı Beklentisi

Kilis Valisi Tahir Şahin, 2011'den 2023'e Kilis'teki zeytin üretiminin nasıl evrildiğine dikkat çekti.

“Kilis'te 4 bin 500 çiftçinin yetiştirdiği zeytin ağaçlarından senelik 10 bin tona yakın zeytin üretimimiz var. Kilis’teki bu tesis, zeytinin ve zeytinyağının nasıl değerli hale geldiğini gösteriyor."

dedi.


Kilis'te Zeytinin Yolculuğu

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, Kilis’in zeytin üretimindeki özgün yeri ve bu yılki beklentilere dikkat çekti:

“300 bin dekar alanda 4 bin 500 ağaçtan zeytin üretimi yapılmakta ve 10 bin ton zeytinyağı beklentimiz var. Uluslararası zeytinyağı yarışmasında altın madalya aldık. Bu sene de bu madalyayı tekrar görmeyi umut ediyoruz.”

diye belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER