Gündem

Türkiye'nin Fıstık İhracatı Yükselişte: İlk Çeyrekte 73,8 Milyon Dolarlık İhracat!

Yılın İlk 3 Ayında Fıstık İhracatında Büyük Artış!

Türkiye'nin Fıstık İhracatı Yükselişte: İlk Çeyrekte 73,8 Milyon Dolarlık İhracat!
08-04-2024 09:55
ŞANLIURFA

Türkiye Hangi Ülkelere Fıstık İhraç Ediyor?

Türkiye'nin fıstık ihracatında hangi ülkeler öne çıkıyor? İtalya, Almanya ve Irak gibi ülkeler, Türk fıstığının en büyük alıcıları mı?

İhracat Rakamları Nasıl Değişti?

Geçen yılın ocak-mart dönemi ile bu yılın aynı dönemi arasında fıstık ihracatında ne gibi değişiklikler yaşandı? İhracat rakamlarında neden bu kadar büyük bir artış görülüyor?

"Türkiye'nin fıstık ihracatı yükselişte! İlk çeyrekte 73,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Hangi ülkeler en çok fıstık alıyor? #Fıstık #İhracat #Türkiye #Şanlıurfa #Gaziantep"

Türkiye'den yılın ilk 3 ayında 69 ülkeye 73 milyon 790 bin dolarlık fıstık ihracatı gerçekleştirildi. Özellikle İtalya, Almanya ve Irak gibi ülkeler, Türk fıstığının en büyük alıcıları arasında yer alıyor. İhracat rakamlarındaki bu artış, fıstık üreticileri ve ihracatçıları tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, yaptığı açıklamada, fıstık ihracatındaki bu artışın sevindirici olduğunu belirtti. Türkiye'nin fıstık ihracatındaki bu yükselişin devam edeceğine inanan Kızıldemir, fıstığın ülke ekonomisi için stratejik bir ürün olduğunu vurguladı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER