Sağlık

Ucuz Saç Boyaları Facialara Sebep Oluyor

Uygun fiyatlı saç boyalarının gizli tehlikeleri neler? Saçınıza verdiği zararı biliyor musunuz?

Ucuz Saç Boyaları Facialara Sebep Oluyor
03-10-2023 10:15

Merdiven Altı Saç Boyaları

Kuaförler, kadınların özellikle uygun fiyat olduğu için tercih ettikleri saç boyalarının içerdiği risklere dikkat çekiyor. Bu tür ürünlerin kullanımının, saç ve cilde ciddi zararlar verebileceği belirtiliyor.

Kalitenin Önemi

Kuaför İbrahim Aslan, saç boyalarındaki kalite ve fiyat ilişkisini şu sözlerle açıklıyor:

"Kaliteli bir saç boyası en aşağı 300 TL’den aşağı oldu mu kalitesiz bir ürün kullanılıyordur. Bütün malzemelere zam geldi. Ucuz işçilikte maalesef ki ucuz ürünler kullanılıyor bu yüzden lütfen boya yaparken çok ucuz yerler tercih etmeyiniz. Saçlarımız yıpranır, parlamaz ve mat bir görünüm olur. Kalitesiz olduğu zaman kısa sürede eski rengine geri dönecektir. Saçlarınızın zarar görmemesi için ucuza kaçmayın."

Çırakların Değişen Tutumu

İbrahim Aslan, sektördeki değişikliklere dikkat çekerek, eskiden işini seven çırakların artık azaldığını belirtiyor. Aslan,

"Eskisi gibi çıraklar yok. Bence insanlar sevdiği işi yapmalı. Ya sevdiğin işi yap ya da yaptığın işi sev diye bir söz vardır benim çok kullandığım bir slogandır. Yeni nesille ilgili özellikle stajyerler alındığından beri çıraklar azaldı. İnsanlar işlerini eskisi kadar sevmiyor. Zorla işe geliyor, geç geliyorlar. Ben mesleğimi severek yapıyorum. Ustalarımıza rahatsızlık vermezdik, onları dinlerdik, işini severek yapan insanlar böyle yapmalı. İşimize dört elle sarılmalıyız."

Kuaförlerin uyarılarına kulak vererek saç sağlığınızı korumanın önemine dikkat çekmek gerek. Kalitesiz ürünlerin, sadece cebinizi değil, saçınızı da olumsuz etkileyebileceği unutulmamalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER