Ekonomi

Ulaşımda Yeni Dönem

Trafik yoğunluğunu nasıl azaltan ve sanayi bölgelerini birbirine bağlayan bu dev proje, günde kaç kişiye hizmet veriyor?

Ulaşımda Yeni Dönem
25-09-2023 11:12

GAZİRAY’ın Doğuşu

Gaziantep’in ulaşımında önemli bir dönüm noktası olan GAZİRAY, sanayi bölgelerini birbirine bağlayan stratejik güzergahı ile günlük 10 bin yolcuya hizmet vermektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı iş birliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın desteğiyle hayata geçirilen bu proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif şehri Gaziantep’te trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatıyor.

GAZİRAY'ın Açılışı

GAZİRAY Banliyö Hattı, 16 duraktan oluşan ve bugünkü değeri 30 milyar lira olan bir dev projedir. Bu önemli proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 5 Kasım 2022’de İstasyon Meydanı’nda resmi olarak açılmıştır.

Yol ve Zaman Tasarrufunun Adı: GAZİRAY

Dülükbaba Ormanından başlayıp OSB’den çıkan 2 bin 900 metrelik tünel sayesinde GAZİRAY, kullanıcılara 7,5 km'lik bir yol, yakıt ve zaman tasarrufu sunmaktadır. Projenin bedelinin 3,5 yıl içerisinde kendini amorti etmesi bekleniyor.

GAZİRAY ve RAYBÜS Entegrasyonu

GAZİRAY’ın sunduğu konforlu ve hızlı ulaşım, Gaziantep-Nizip arasında hizmet veren RAYBÜS ile desteklenmektedir. İlçede konaklayan yolcular için entegre çalışma özelliği büyük rahatlık sunan GAZİRAY, zaman tasarrufu konusunda da büyük bir avantaj sağlamaktadır. Gaziantep-Nizip arasında sefer yapan RAYBÜS ile 40 dakikada kent merkezine varan yolcular, 30 dakika aralıklarla hizmet veren GAZİRAY ile seyahatlerini hız kesmeden sürdürebiliyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER