Asayiş

Ülke Çapında Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı

Ülke genelinde yapılan büyük çaplı 'Narkoçelik-28' operasyonlarında neler bulundu? Operasyonların detayları ve sonuçları nelerdir? Detaylar Haberimizde...

Ülke Çapında Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 59 Gözaltı
23-07-2024 13:30
ANKARA

Operasyonun Genel Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde düzenlenen büyük çaplı uyuşturucu operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 'Narkoçelik-28' adı verilen bu operasyonlarda, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda toplamda 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 adet kök kenevir ve kök skunk, 2 milyon 2 bin 455 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 59 kişi gözaltına alındı, bunlardan 40'ı tutuklanırken 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonların İllere Göre Dağılımı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin 203 ekip ve 642 personel ile gerçekleştirdiği bu operasyonların Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Erzurum, Hakkâri, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat illerinde yoğunlaştığını belirtti. Operasyonlara hava araçları ve narkotik dedektör köpekleri de katıldı.

Diyarbakır ve Antalya'da Yakalananlar

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonlarda; 5 milyon 94 bin 730 adet kök kenevir, 3 milyon 843 bin 800 adet kök skunk, 1 ton 637 kg kubar esrar ve 141,5 kg toz esrar ele geçirildi. Bu operasyonlarda 11 zehir taciri yakalanırken, bunlardan 7'si tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Antalya'da ise 9 kg esrar ve 4 kg skunk ele geçirildi, 11 sokak satıcısı tutuklandı.

Ağrı ve Edirne'de Ele Geçirilen Maddeler

Ağrı İl Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonda 186 kg eroin ve 30 kg metamfetamin ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 3'ü tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne'de ise 2 milyon 65 bin adet kök kenevir ele geçirildi ve 1 kişi gözaltına alındı.

İstanbul ve Hakkâri'deki Operasyonlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 2 kg bonzai, 2 milyon adet uyuşturucu hap, 226 kg uyuşturucu hap imalatında kullanılan ham madde ve 750 bin adet doldurulmaya hazır uyuşturucu hap kapsülü ele geçirildi. Bu operasyonlarda 2 zehir taciri yakalanıp tutuklandı. Hakkâri'de ise 23 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 kişi tutuklandı.

Diğer İller ve Genel Durum

Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat'ta da çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve birçok zehir taciri gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonların ülkeyi uyuşturucu tacirlerinden temizlemek için kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" dedi.

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER