Gündem

Uludere'nin Genç Sporcuları

 Baraj Gölü Manzaralı Statta Antrenman Yapıyor

Uludere'nin Genç Sporcuları
24-07-2024 13:00
ŞIRNAK

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde kurulan baraj gölü manzaralı stat, genç futbolcuların antrenmanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu özel stadın hikayesi nedir? Genç sporcular burada hangi hayalleri gerçekleştiriyor?

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde, belediyenin girişimiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kazandırılan baraj gölü manzaralı Hilal Stadyumu, genç futbolcuların yeni antrenman sahası oldu. Engebeli arazide yer alan beldenin Zöle Mahallesi'nde inşa edilen ve haziran ayında hizmete giren stadyum, hem manzarasıyla hem de modern yapısıyla dikkat çekiyor.

Stadyumun Kurulumu ve Özellikleri

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından geçen yıl yapımına başlanan Hilal Stadyumu, Hilal Baraj Gölü'ne hakim bir noktada bulunuyor. 300 kişilik kapasitesiyle genç futbolculara ev sahipliği yapan bu özel stat, sosyal medyada da büyük ilgi görüyor. Şırnak 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Uluderespor Kulübü takımı, bu etkileyici sahada antrenmanlarını sürdürüyor.

Gençlerin Geleceği İçin Büyük Bir Adım

Hilal Belediye Başkanı Cehver Benek, bu stadı Uludereli gençler için beldeye kazandırdıklarını belirterek, "Tek amacımız gençlerimizi ileriye taşıyabilmek. Yıllardır bu bölgede sadece terör vardı, şu an terör yok. Şu an ilçede 350'nin üzerinde genç var. Bütün gençlerimizi burada toplayacağız." dedi. Benek, sporcuların tüm yol ve masraflarını üstlendiklerini de ekledi.

Gelecek Hedefleri ve Büyük Hayaller

Uluderespor Kulübünün teknik direktörü Bedirhan Yarar, bölgede çok yetenekli oyuncular olduğunu belirterek, "Neden bu bölgeden bir Arda Güler, bir Kerem Aktürkoğlu çıkmasın? Hedefimiz milli takıma oyuncu göndermek." dedi. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüren genç futbolcular, büyük hayaller kuruyor.

Genç Futbolcuların Başarıları

Futbolculardan 17 yaşındaki Ekrem Yarar, sol kanat oyuncusu olarak Costa Brava Futbol Turnuvası'nda gol kralı olduğunu ve İspanya'da oynadığını belirtti. Yarar, "Trabzonspor'a transfer oldum ve Cehver başkanımızın bu kulübü kurduğunu duydum, katılmak istedim. Memleketime destek olmak istedim. Çok iyi oyuncular var, birbirimize güveniyoruz, inşallah adımızı duyuracağız." dedi.

Amatör Ligde Başarı Hedefleri

Oyunculardan İsmail Çabuk, Uludere Spor Kulübünün kurulmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, "İlk senemizi Amatör Ligde dördüncü sırada tamamladık. Bu sene BAL Ligi'ni hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Genç futbolcular, BAL Ligi'nde başarılı olmayı ve daha büyük başarılara imza atmayı amaçlıyor.

“Tek amacımız gençlerimizi ileriye taşıyabilmek. Yıllardır bu bölgede sadece terör vardı, şu an terör yok.” - Cehver Benek

Uludere'nin genç sporcuları, baraj gölü manzaralı statta büyük hayallerle antrenman yapıyor. Bu özel stat, gençlerin geleceğine umut katarken, bölgenin sportif başarısına da önemli katkılar sağlıyor. Peki, sizce bu genç futbolcular hangi büyük başarılara imza atabilir? AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER