Gündem

Üniversitelerden Filistin'e Güçlü Destek: Geniş Çapta Protesto Eylemleri

Üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı nasıl bir duruş sergiliyor? Üniversitelerin desteği ile Filistin'e olan dayanışma eylemleri sürüyor.

Üniversitelerden Filistin'e Güçlü Destek: Geniş Çapta Protesto Eylemleri
18-05-2024 09:09
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde Yürüyüşle Protesto

Dicle Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. İlahiyat Fakültesi Camisi önünden başlayan ve Öğrenci Yaşam Merkezi'ne kadar devam eden yürüyüş, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşe katılan öğrenciler, Gazze'ye destek sloganları attı.

Küresel Destek ve Çağrı

Yürüyüş sonrasında grup adına konuşan Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Yakup Kaya, dünya genelinde birçok üniversitede benzer destek eylemlerinin sürdüğünü belirtti. Kaya, tüm insanları Gazze halkına destek olmaya davet etti ve aylardır süren saldırıları 'soykırım' olarak nitelendirdi.

Siirt Üniversitesi'nde "Gazze Obası" Nöbeti

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kezer Yerleşkesi'nde öğrenci topluluklarının desteğiyle düzenlenen bir çadır nöbetiyle Gazze'ye destek verdi. Dekan Prof. Dr. Fadıl Aygan, İsrail'in insanlık dışı saldırılarına dikkat çekti ve bu zulme karşı çıkan öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti.

Edirne'den Gazze'ye Sesleniş

Trakya Üniversitesi öğrencileri, Balkan Yerleşkesi'nde kurdukları çadırlarla ve düzenledikleri fotoğraf sergisiyle Gazze'deki saldırılara dikkat çekmeye çalışıyor. İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf Sakallı, Gazze'ye olan desteğin sadece bir nöbetten ibaret olmadığını, bir insanlık görevi olduğunu vurguladı.

Uluslararası Öğrencilerin Katılımı ve Çağrısı

Kuzey Makedonya vatandaşı ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sabir Salai, Gazze için düzenlenen insanlık nöbetine katılarak, İsrail'in uyguladığı soykırımı durdurma çağrısında bulundu. Salai, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER