Eğitim

Üniversitelerin Rolünü Vurguladı

İhracat Seferberliği Zirvesi'nde Üniversitelerin İhracata Katkısı Masaya Yatırıldı

Üniversitelerin Rolünü Vurguladı
27-12-2023 14:02

Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katıldığı " Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi", GAİB hizmet binasında gerçekleşti. Zirve, sanayici ve iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgisini çekti.

Bakan Bolat'tan Önemli Açıklamalar

T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, 2023 yılı için 1 trilyon dolar üzerinde milli gelir ve kişi başına 12 bin 500 dolar milli gelir öngörüsünde bulundu.

Üniversitelerin İhracat Ekosistemindeki Yeri

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Türkiye’nin Potansiyeli ve İhracatın Finansmanı" konulu panelde Türkiye ve Gaziantep’in ihracattaki başarılarını, sürdürülebilir ihracatın önemini ve üniversitelerin bu süreçteki rollerini vurguladı.

Üniversitelerden İhracata Stratejik Destek

Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitelerin özellikle Ar-Ge kapasitesini kullanarak ihracat potansiyelini artırabilecek ürün ve hizmetler geliştirebileceğini belirtti. İhracatı kolaylaştıran sistem ve portalların geliştirilmesinde akademinin önemine dikkat çekti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin İhracata Yaklaşımı

Dereli, üniversitelerin ihracatta doğrudan etkili çözümler geliştirmeye başladığını ifade ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin bu alanda attığı adımları anlattı. Üniversitenin müfredatını ve araştırma faaliyetlerini ihracat ekosisteminin sürdürülebilirliği ve verimliliği üzerine odaklandığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER