Eğitim

Üniversitesi Rektörü Şındak'tan Önemli Açıklamalar

Rektör Şındak, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Gelerek Üniversitenin Projeleri ve Planları Hakkında Bilgi Verdi

Üniversitesi Rektörü Şındak'tan Önemli Açıklamalar
10-01-2024 14:14

Çalışan Gazeteciler Günü’nde Özel Buluşma

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde bir araya gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteciliğin önemini vurgulayan Şındak, basın mensuplarının çabalarını takdir ettiğini belirtti. Üniversitenin sadece yerel düzeyde değil, bölgesel ve uluslararası alanda da etkili olmaya çalıştığını ifade etti.

Yerel Kaynaklardan Uluslararası Başarılara

Rektör Şındak, Siirt fıstığının kabuklarının ekonomiye kazandırılması için yapılacak çalışmalara değindi. Yerel kaynakların etkin kullanımı sayesinde üniversitenin uluslararası alanda daha fazla tanınır hale geldiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'deki üniversiteler arasında yapılan makale çalışmalarında Siirt Üniversitesinin önemli bir sıralamada olduğunu belirtti.

Üniversite-Sanayi İş Birliği ve Yeni Projeler

Rektör Şındak, üniversite, kamu, vatandaş ve sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, bu iş birliği içinde gerçekleştirilen projelerden bahsetti. Yakın zamanda başlayacak olan Tıp Fakültesi ihalesine de değinen Şındak, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı'nın desteğini vurguladı.

Siirt Üniversitesi, yerel kaynakları değerlendirme ve bölgesel ile uluslararası iş birliklerini güçlendirme konusunda önemli adımlar atıyor. Rektör Şındak’ın açıklamaları, üniversitenin gelecekte daha da büyüyerek ulusal ve uluslararası alanda etkin bir rol oynayacağının sinyallerini veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER