Ekonomi

Üreten Eller Kadın Kooperatifi'nin Başarı Hikayesi

7 Kadın, Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi ile İlham Veriyor

Üreten Eller Kadın Kooperatifi'nin Başarı Hikayesi
08-12-2023 09:37

Siirt'in Şirvan ilçesinde, Pirinçlik köyünde yedi kadının bir araya gelerek kurduğu ' Üreten Eller Kadın Kooperatifi Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi', 650 bin TL yatırım ile hayata geçirildi. Bu girişim, bölgedeki kadınların ekonomik bağımsızlığını ve girişimcilik ruhunu destekleyerek önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Peki, bu tesis nasıl kuruldu ve hedefleri neler?

Vali ve GAP Başkanının Ziyareti ve Destek Mesajları

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve GAP Başkanı Dr. Hasan Maral, tesisin faaliyetlerini yerinde görmek ve desteklerini ifade etmek için Pirinçlik köyüne ziyarette bulundu. Vali Kızılkaya, "Proje çevreye, Siirt’imize hatta ülkemize cesaret veren örnek teşkil eden bir projedir" diyerek projenin önemini vurguladı ve kadın girişimcileri tebrik etti.


Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valisi

"Özellikle projenin içerisinde hanımefendilerinin olması ayrı bir anlam katıyor. Hayırlı olmasını diliyorum." - 

Projeyi Destekleyen Amaçlar ve Gelecek Planları

GAP Başkanı Hasan Maral, projenin bölge için önemli olduğunu ve GAP İdaresi olarak bu tür girişimlere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Maral, "Pazar problemi olmayan istihdam artışına katkı sunan bu projenin daha da büyütülmesi ve geliştirilmesi için idare olarak biz gerekli desteği vermeyi taahhüt ediyoruz" diyerek projenin potansiyeline dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER