Sağlık

Uzun Süren Bel Ağrılarına Dikkat

Bel fıtığı tehlikeli midir? Gaziantep'te uzman bir doktordan merak edilen tüm sorulara cevaplar...

Uzun Süren Bel Ağrılarına Dikkat
05-10-2023 10:58


Gaziantep'te Bel Fıtığı Hakkında Önemli Açıklamalar!

Bel Fıtığı Nedir? Nedenleri ve Belirtileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, bel fıtığı hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Özdemir, "Omurgalar arasında yer alan kıkırdağın aşırı zorlama nedeniyle yerinden kayıp omurilik kanalı içine doğru uzanması sonucu, bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskıyla ortaya çıkan bir durumdur" ifadelerini kullandı.

"Fıtık etkilenen kas grubuna bağlı olarak; güçsüzlük, hissizlik, yanma, uyuşma, idrar tutamama ve büyük abdesti kaçırma gibi belirtiler verebilir. Ancak, her bel veya boyun ağrısı fıtık değildir ve bu ağrıları insanlar hayatlarında birkaç kez yaşayabilirler."

Bel Fıtığı Tedavisi: İlaçla mı? Yoksa Cerrahiyle mi?

Op. Dr. Özdemir, başlangıç aşamasındaki bel fıtığının egzersiz, dinlenme ve ilaç gibi yöntemlerle kontrol altında tutulabileceğini belirtti. Ancak, ilerlemiş bel fıtığının yol açtığı sağlık sorunları ve yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hasta Değerlendirmesi ve Teşhisin Önemi

Bel fıtığının ilerlemiş olup olmadığını anlamada yaşam kalitesinin düşüp düşmediği büyük bir gösterge. Opr. Dr. Özdemir, "Eğer bel fıtığı artık günlük hayatı olumsuz etkiliyor ve hareketleri kısıtlıyorsa, ilaçlarla kontrol edilemiyorsa ilerlemeye başlamış demektir" şeklinde açıklama yaptı. Özellikle belde ve boyunda görülen fıtıkların doğru teşhis ve tedavisinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, hastaların ters bir harekette felç riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER