Yaşam

Vali Osman Varol’dan Su Baskınlarına Karşı Alınan Tedbirlerle ilgili Açıklama

Vali Varol, Geçici Barınma Merkezlerindeki Çalışmaları İnceledi

Vali Osman Varol’dan Su Baskınlarına Karşı Alınan Tedbirlerle ilgili Açıklama
21-11-2023 17:15

Adıyaman'da Su Baskınlarına Karşı Yoğun Çalışmala

Geçici Barınma Merkezlerinde Önlem Alındı

Adıyaman Valisi Osman Varol, yoğun yağış sonrası yaşanan su baskınlarının ardından Vartana Prefabrik Konutlarda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Varol, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla başlatılan kış şartlarına hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konteynerlerin çatılarına brandalar kaplanarak ve kırsal konteynerlere kışlık kaplamalar yapılmasına dikkat çekti.

Ağır Yağışlara Rağmen Etkin Müdahale

Vali Varol, Adıyaman'da geçtiğimiz hafta meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle 25 bin geçici barınma ünitesinde 100 civarında ihbar aldıklarını ve bunların çoğunda hızlı müdahale edildiğini belirtti. Riskli alanlarda vatandaşların nakli için değerlendirmeler yapabileceklerini ifade etti.

"Yaz dönemi boyunca aldığımız önemli tedbirler sayesinde, aşırı yağışlarda bile etkin bir müdahale sağlayabildik." - Osman Varol, Adıyaman Valisi

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın Talimatlarıyla Çalışmalar Sürüyor

Vali Varol, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın talimatları doğrultusunda sahada vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ekiplerin geniş bir alanda ve yoğun bir tempoda çalıştığını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER