Asayiş

Vanlı Ailelerin Evlat Nöbeti: DEM Parti Önünde Süren Eylemler

Çocukları dağa kaçırılan Vanlı aileler, seslerini duyurmak için DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerine devam ediyor. Peki, bu eylemler nasıl sonuçlanacak?

Vanlı Ailelerin Evlat Nöbeti: DEM Parti Önünde Süren Eylemler
27-06-2024 22:00
VAN

Anne ve Babaların Feryadı

Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önünde bir kez daha toplandı. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğraflarıyla yürüyüşe geçti. Amaçları, evlatlarına seslerini duyurmak ve onları geri getirebilmek.

Eylem sırasında yüksek sesle müzik çalınmasına tepki gösteren aileler, çocuklarına duydukları özlemi ve acıyı dile getirdiler. Peki, bu çabalar sonuç verecek mi?

Bir Annenin Acı Dolu Bekleyişi

"Onlar çocuklarını özel okullarda, Avrupa'da okutuyorlar. Bizim gibi garibanların çocuklarını dağlarda, mağaralarda fare gibi çürütüyor, kurşunların önüne atıyorlar. Kızım, gel devletimize teslim ol. Orası senin yerin değil. Okuyup savcı olacaktın. Eline silah değil kalem yakışıyor."

Bu sözler, 2012 yılında kızı dağa kaçırılan Nazlı Sancar'a ait. Gazetecilere verdiği demeçte, kızına kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceğini belirten Sancar, yıllardır süren özlemini dile getirdi. Peki, Nazlı Sancar'ın çığlığına kulak verilecek mi?

Bir Babanın Mücadelesi

"Oğlum yıllardır sana kavuşmaya çalışıyorum. Oradakilerin sana hayrı yok. Dağ başında ne işin var? Tüm akrabaların seni bekliyor. O zalimlere nasıl yardımcı oluyor, polise, askere nasıl mermi sıkıyorsunuz? Gel bu işten vazgeç. Gel devletimize teslim ol. Devletimiz güçlü ve merhametlidir."

2014 yılında oğlu Kenan'ı PKK tarafından kaçırılan Fevzi Yağmur da eylemlerine devam ediyor. Oğluna kavuşma umudunu hiç kaybetmeyen Yağmur, oğluna geri dönmesi için çağrıda bulunuyor. Bu çağrı, oğluna ulaşacak mı?

DEM Parti Önünde Süren Bekleyiş

Vanlı ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemleri, her hafta biraz daha büyüyerek devam ediyor. Aileler, çocuklarını geri getirebilmek için kararlı ve sabırlı bir şekilde mücadele ediyor. Bu eylemler, çocuklarına kavuşmalarına yardımcı olacak mı?

Eylemler, Vanlı ailelerin umut dolu bekleyişiyle sürerken, kamuoyunun ve yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu bekleyiş, çocuklarına kavuşma umudunu taşıyan aileler için ne zaman son bulacak?AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER