Gündem

Vefatının 30. Yılında Anıldı

önde gelen iş insanlarından ve SANKO Holding'in kurucusu Sani Konukoğlu, vefatının 30. yıl dönümünde Gaziantep Asri Mezarlık'ta düzenlenen törenle anıldı. Peki,...

Vefatının 30. Yılında Anıldı
16-01-2024 20:00

Duygusal Anma Töreni

Gaziantep Asri Mezarlık'ta gerçekleşen anma törenine SANKO Holding Onursal Başkanları Abdulkadir, Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başkan Vekili Fatih Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konukoğlu ailesi başta olmak üzere birçok sanayici ve SANKO çalışanı katıldı. Okunan duaların ardından Sani Konukoğlu’nun mezarına karanfiller bırakıldı.

Aile ve Sanayicilerin Paylaşımları

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, babalarının vefatından beri her yıl düzenlenen anma programında kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkürlerini sundu. Konukoğlu ailesi ve sanayiciler, Sani Konukoğlu'nun mirasının önemini ve onun bölge ekonomisine katkılarını vurguladı.

Sani Konukoğlu'nun İş Hayatı

1929 yılında Gaziantep'te doğan Sani Konukoğlu, ilkokuldan sonra ailesinin okuması yönündeki ısrarlarına rağmen dokumacılığa başladı. İstanbul'da yaptırdığı 24 gözlü yerli bobin makinesi ile Gaziantep'e ilk defa bu kapasitede bir makine getiren Konukoğlu, bölgenin tekstil sanayisinde öncü rol üstlendi. İlk işe tek tezgahla başlayan Konukoğlu, zamanla işini genişleterek Halep'ten aldığı apre makinesi ve Bursa'daki tornacılara yaptırdığı Avrupa dokuma tezgahları benzeri makinelerle Gaziantep'te motorlu tezgaha geçişin öncülüğünü yaptı.

SANKO Holding'in Kuruluşu ve Gelişimi

1966 yılında "Hilal Kollektif Şirketi"ni kuran Konukoğlu, daha sonra firmanın unvanını "SANKO Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ" olarak değiştirdi. Yatırımlarını bilinçli ve istikrarlı adımlarla sürdüren Konukoğlu, SANKO'yu tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren ve 14 bini aşkın çalışanıyla büyük bir holdinge dönüştürdü.

Sani Konukoğlu'nun Sosyal ve Kültürel Katkıları

Konukoğlu, sadece iş dünyasında değil, sosyal ve kültürel alanda da önemli katkılarda bulundu. 1988 yılında kurulan Sankospor'un yönetim kurulu başkanlığını üstlenen ve Gaziantep Sanayi Odası'nın kuruluşuna öncülük eden Konukoğlu, ayrıca Sani Konukoğlu Vakfı'nı kurarak SANKO'nun sosyal hizmetlerini organize etti. İlmi, mütevazı ve yenilikçi kişiliği ile tanınan Konukoğlu, 1994 yılında kalp rahatsızlığı sonucu vefat etti.

"Babamız Sani Konukoğlu, Gaziantep'e ve Türk sanayisine katkılarıyla her zaman hatırlanacak. Onun bıraktığı miras, bizler için yol gösterici olmaya devam edecek." - Abdulkadir Konukoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER