Asayiş

Yaban domuzları mısır tarlasına zarar verdi

Mısır tarlasına giren yabani domuz sürüsü ne kadar zarar verdi? Çiftçiler ne talep ediyor?

Yaban domuzları mısır tarlasına zarar verdi
27-09-2023 12:43


Adıyaman’da Yabani Domuz Saldırısı: Mısır Tarlası Talan Edildi!

Yabani Domuzların Tahribatı

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Karaköse köyünde yaşayan çiftçiler, son dönemlerde yabani domuz sürülerinin tarlalarına verdiği zararlardan dert yanıyor. Özellikle mısır tarlaları bu saldırılardan büyük ölçüde etkileniyor. Karaköse köyünde çiftçilikle uğraşan Mahmut Toprak, mısır tarlasını sulamak için tarlaya gittiğinde yıkıcı bir manzara ile karşılaştı.

"Tarlamı sulamaya geldiğimde, yaklaşık 5 dönümlük mısır ekili tarlamın domuzlar tarafından adeta talan edildiğini gördüm."



Bölgede Artan Yabani Domuz Tehlikesi

Yabani domuzların bu tür saldırıları yeni değil. Bölgede birçok tarla, bağ ve bahçe bu canlıların zararına uğramış durumda. Mahmut Toprak gibi birçok çiftçi, bu problemle başa çıkmak için yetkililerden yardım bekliyor.

"Yabani domuzlar yüzünden birçok tarlamız, bağımız ve bahçemiz zarar görüyor. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

Çiftçilerden Yetkililere Çağrı

Yabani domuz saldırılarına maruz kalan çiftçiler, yetkililere seslenerek bu sorunun çözümü için acil önlem alınmasını talep ediyor. Mahsullerinin zarar görmesi, çiftçilerin ekonomik olarak zor duruma düşmelerine neden oluyor.

Yabani domuzların tarlalara verdiği zararların önlenmesi için hangi adımların atılacağı merak konusu. Yetkililerin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ve çiftçilerin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceği bekleniyor.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER