Kültür & Sanat

Yafes Ortaokulu'ndan Yıl Sonu Sanat Şöleni

Yafes Ortaokulu öğrencileri, yıl sonunda düzenledikleri sergi ve şiir dinletisiyle sanatsal yeteneklerini sergiledi. Peki, bu etkinlik öğrencilere ve izleyicilere neler sundu?

Yafes Ortaokulu'ndan Yıl Sonu Sanat Şöleni
08-06-2024 19:35
ŞIRNAK

Sanat Dolu Bir Yılın Ardından Büyük Final

Yafes Ortaokulu öğrencileri, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları eserleri, Görsel Sanatlar öğretmeni Deniz Malak rehberliğinde düzenlenen bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundular. Karakalem portre çalışmalarının öne çıktığı bu sergi, özellikle güzel sanatlar lisesine hazırlanan öğrenciler için büyük bir deneyim oldu.

Sergiden Şiirlere Geçiş

Serginin ardından okulun konferans salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisi, öğrenci ve öğretmenlerin seslendirdiği şiirlerle katılımcılardan büyük alkış topladı. Görsel sanatlar öğretmeni Deniz Malak, bu yılki sergilerinin karakalem portre çalışmalarına odaklandığını ve öğrencilerin bu alanda yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğunu belirtti.

Öğrencilerin Sanat Serüveni

Öğrencilerden Gülizar Egül ve Esra Barın, yıl boyunca karakalem üzerine yaptıkları çalışmaları sergileyerek güzel sanatlar lisesine giriş için hazırlandıklarını paylaştılar. Her iki öğrenci de bu süreçte öğretmenlerinden büyük destek gördüklerini ve sanat yeteneklerini geliştirmeye devam ettiklerini ifade ettiler.

Küçük Sanatçıların Büyük Başarıları

Yedi sınıf öğrencisi Elif Damla Kılıç, başlarda resim yapma konusunda endişeler yaşasa da öğretmeninin desteğiyle bu korkusunu yendiğini ve sergiye katkıda bulunmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Toplumun Desteklediği Sanat Etkinliği

Sergi ve şiir dinletisine Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, öğretmenler, öğrenciler ve veliler gibi birçok önemli isim katıldı. Bu katılım, etkinliğin ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösteriyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER