Yaşam

Yangın Mağduru Hayvanlara Umut Olan "Hayat Tamircisi"

Yangında yaralanan hayvanlara nasıl umut olunabilir? Hayat tamircisi Hasan Kızıl'ın hikayesi ilham veriyor!

Yangın Mağduru Hayvanlara Umut Olan "Hayat Tamircisi"
28-06-2024 09:59
MARDİN

Yaralı Hayvanlara Umut Dağıtıyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan ve Yazçiçeği mahallelerinde çıkan yangında yaralanan hayvanlara umut olan ve "Hayat Tamircisi" olarak tanınan Hasan Kızıl, yaralı hayvanları tedavi ediyor. Yangının ilk sabahından itibaren bölgede olan Kızıl, hayvanlara umut olmaya başladı.

Doğup Büyüdüğü Topraklar ve Hayvan Sevgisi

Doğup büyüdüğü toprakların hayvanlarla bağını güçlendirdiğini ifade eden Hasan Kızıl, “Bu topraklarda büyümem hayvanlarla daha iyi temaslar kurmamı sağladı. On yıldır engelli hayvanlar için yürüteç ve protezler tasarlıyorum. Yangının ilk sabahından itibaren oradaydık. İlk gittiğimiz an kaostan dolayı hayvanlara müdahale edemedik. Çünkü tam bir savaş alanıydı. Yavaş yavaş müdahale etmeye başladık.” şeklinde konuştu.

Tedavi ve Destek Süreci

Yangında aşırı yanık olan hayvanları başka şehirlerdeki hastanelere ve daha donanımlı rehabilitasyon merkezlerine gönderdiklerini belirten Kızıl, “Kendimiz müdahale edebileceğimiz yanıkları da biz tedavi etmeye başladık. Sahada çalışırken bazı üzücü olaylar da olabiliyor. Bilinçsiz hayvanseverler hayvanlara müdahale etmek isterken tam tersi onlara zarar veriyorlardı.” dedi.

Sahada Yaşanan Zorluklar

“Herkes elini taşın altına koydu. Sabahında sahada bulunduk ve elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık ve halen de yardım etmeye devam ediyoruz. İlk müdahalelerimiz tıbbi müdahale ve sonrasında yavru olan hayvanların süte kavuşmasını sağladık. Sahada bazı provokasyonlar olmasına rağmen bunlara gözümüzü kapattık. Bizim önceliğimiz hayvanlar.” şeklinde konuşan Kızıl, yaralı hayvanlar için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

İlaç Desteği İhtiyacı

İlaç desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Kızıl, “Atölyemiz için istediğimiz tek şey ilaç, yanık kremleri, antibiyotik kremler ve ilaç olan her şeye ihtiyacımız var. Bu konuda bir sınırımız yok. Tedavi ettiğimiz hayvan sayısı yüzü geçmiş durumda. Şu an hayvanlara yardım etmeye devam ediyoruz ve halen de devam edeceğiz.” dedi.

Yaralı Hayvanların Eski Hayatlarına Dönme Çabası

Hasan Kızıl, “Şu an çok iyi durumda değiller ama biz eski hayatlarına geri dönmeleri konusunda elimizden geleni yapacağız.” diyerek, yaralı hayvanların iyileşme sürecinde ne denli önemli bir rol oynadığını vurguladı. Kızıl’ın çabaları, yangın mağduru hayvanlar için büyük bir umut kaynağı olmaya devam ediyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER