Gündem

Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Alt-Üst Geçitler Projesi

Yeşil Dönüşümü: Kentin Yeni Nefes Alanı Nasıl Bir Değişim Getirecek

Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Alt-Üst Geçitler Projesi
20-01-2024 11:01

Batman Belediyesi'nden Dev Yatırım

Batman Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek büyük bir adım attı. Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Alt-Üst Geçitler Projesi'nin lansmanı gerçekleştirildi. Proje, Batman'a yeni bir kimlik kazandırmayı hedefliyor. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, projenin Batman'ı herkesin "İyi ki burada yaşıyorum" diyebileceği bir kent haline getireceğini vurguladı.

146 Bin Metrekarelik Dev Proje

Ekrem Canalp, 146 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek projenin detaylarını paylaştı. Projede 2 kafeterya, bebek bakım odaları, lavabolar ve büfe imkanları yer alacak. Ayrıca, 1190 metre uzunluğunda bir bisiklet yolu, 238 araç kapasiteli otopark ve çeşitli tematik bahçeler de planlanmış.

Çocuklar ve Yetişkinler İçin Eğlence Alanları

Projede, çocuklar ve yetişkinler için ayrı eğlence alanları bulunacak. 1450 metrekarelik çocuk oyun alanları, su oyun parkı, su havuzu ve biyolojik park alanları dikkat çekiyor. Ayrıca, minyatürk alanı, piknik alanları, futbol, basketbol ve tenis sahaları da yer alacak.

Doğayla İç İçe Bir Yaşam Alanı

Vali Canalp, projenin karmaşadan uzak, huzurlu bir ortam yaratacağını belirtti. Vatandaşların ağaçlar altında dinlenebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri ferah alanlar oluşturuluyor. Bu proje, Batman merkezde inşa edilecek en büyük park olma özelliğini taşıyor.

Diğer Park Projeleri ve Katılımcılar

İstiklal Parkı gibi diğer park projelerinin de şehre katkı sağlayacağı belirtildi. Ayrıca, 20'ye yakın parkın inşası devam ediyor. Lansmana belediye başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Batman'ı her Batmanlının 'İyi ki Batman'da yaşıyorum, Batman'da yaşamaktan gurur duyuyorum' diyecekleri bir kent haline getirmek için hazırlanan projeleri hayata geçirdik." - Ekrem Canalp, Vali ve Belediye Başkan Vekili

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER