Gündem

Yaz Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi

Çocuklar yaz tatilinde camileri doldurdu: Bilgi yarışmasında kimler ödül kazandı?

 Yaz Kur'an Kursları Arası Bilgi Yarışması Düzenlendi
15-08-2024 23:00
ADIYAMAN

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Arasında Heyecanlı Yarış

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Yaz Kur’an Kursları'na devam eden öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışması, büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. İhlas Camii’nde düzenlenen yarışmaya, Kahta ilçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün organize ettiği etkinlik kapsamında, 24 cami ve Kur’an kursunda eğitim gören 48 öğrenci katıldı. Bir buçuk ay süren kurs boyunca dini bilgiler kitabından sorumlu tutulan öğrenciler, yarışmada bilgilerini yarıştırdılar.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi

Yarışmada dereceye giren başarılı öğrencilere, bisiklet, akıllı saat, kırtasiye malzemeleri ve hediye çekleri gibi çeşitli ödüller takdim edildi. Bunun yanı sıra yarışmaya katılan tüm öğrencilere de kırtasiye yardımı yapılarak onların bu çabaları ödüllendirildi. Öğrencilerin bu yarışma sayesinde dini bilgilerini pekiştirme ve kendilerini geliştirme fırsatı bulmaları, organizasyonun amacına ulaşmasında önemli bir adım oldu.

Kur’an Öğrenmenin Önemi Vurgulandı

İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, programda yaptığı konuşmada Kur’an öğrenmenin değerine dikkat çekti. Çevik, “Yapılan etkinliklerle ahlaklı, değerlerini bilen, çevresine duyarlı bir gençlik hedefliyoruz. Bunun için gençlerimizi eğiterek onlara değer veriyoruz. Onlara hizmet ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen tüm din gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Soysal’dan Teşekkür Mesajı

Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, yarışma sonrası yaptığı konuşmada, vatanına ve milletine bağlı erdemli bireylerin yetişmesinde emeği geçen hocalara teşekkür etti. Soysal, “Okulların kapanmasıyla tüm çocukları heyecanlandıran yaz tatilini bir tarafa bırakıp camileri dolduran çocuklarımız, hediyelerin en iyisine layık. Onların bu çabaları bizler için büyük bir gurur kaynağıdır,” dedi.

Ödüller ve İkramlarla Son Bulan Program

Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal ve İlçe Müftüsü Rıfat Çevik takdim etti. Program, öğrencilere yapılan çeşitli ikramlarla sona erdi. Yarışma, gençlerin dini bilgilerini pekiştirmesi ve manevi dünyalarını zenginleştirmesi açısından önemli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

"Yapılan etkinliklerle ahlaklı, değerlerini bilen, çevresine duyarlı bir gençlik hedefliyoruz." - İlçe Müftüsü Rıfat Çevik İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER