Gündem

Yeni Bir Başlangıç Depremzede Şengül Tatar'ın Edirne'de Yöresel Ürünlerle Ayakta Kalma Mücadelesi

Edirne'ye yerleşen genç depremzede, yöresel ürünlerin satışıyla nasıl bir fark yaratıyor ve hayata tutunuyor?

Yeni Bir Başlangıç Depremzede Şengül Tatar'ın Edirne'de Yöresel Ürünlerle Ayakta Kalma Mücadelesi
05-02-2024 18:30
KAHRAMANMARAŞ

Depremden Yeni Bir Hayata

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Hatay'dan Edirne'ye göç eden 24 yaşındaki Şengül Tatar, yaşamını yeniden kurma mücadelesini yöresel lezzetlerin satışıyla sürdürüyor. Evli ve bir çocuk annesi olan Tatar, Hatay'dan getirdiği salça, zeytinyağı, baharat gibi ürünleri sosyal medya üzerinden tanıtarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Destek ve Dayanışmanın Gücü

Depremin yıkıcı etkileri, Şengül Tatar ve ailesini İstanbul üzerinden Edirne'ye taşımaya zorladı. Lalapaşa ilçesine yerleşen aile, burada karşılaştıkları destek ve dayanışma ile yeni bir yaşam kurdu. Tatar'ın 15 günlük bebeği Miraç, bu süreçte komşularının ve vatandaşların yardımlarıyla sağlıklı bir şekilde büyüdü.

Yöresel Lezzetlerle Ekonomiye Katkı

"Üst kattaki komşumuz aracılığı ile tanıştık, çok memnunuz"

Şengül Tatar, Hatay'dan getirdiği yöresel lezzetleri hem Lalapaşa'daki pazarlarda satıyor hem de Edirne merkezdeki evlere ve iş yerlerine sipariş üzerine teslim ediyor. Yerel ürünlerin satışıyla kısa sürede büyük bir müşteri kitlesi edinen Tatar, aldığı olumlu geri dönüşlerle işlerini genişletmeyi ve bir iş yeri açmayı hedefliyor.

Edirne'de Yeni Bir Yaşam

Edirne'nin sıcak ve yardımsever insanları sayesinde zor günlerin üstesinden gelen Tatar ailesi, bu şehri yeni yuvaları olarak benimsedi. Şengül Tatar, yaşadıkları zorlukları geride bırakıp, Edirne'de kendilerine sunulan fırsatlarla hayata yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER