Politika

Yerel Seçimlerde İttifak Görüşmeleri Devam Ediyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde Yerel Seçimler ve Gazze Saldırısı Hakkında Konuştu

Yerel Seçimlerde İttifak Görüşmeleri Devam Ediyor
21-12-2023 09:35

Yerel Seçimlerde İttifak Görüşmeleri Devam Ediyor

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, ittifak konusundaki görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Yerel seçimlerde ittifakla ilgili görüşmelerimiz var. Fakat bu görüşmelerimiz henüz sonuçlanmamış. Görüşmelerimiz sonuçlandığında ittifakın nasıl olacağıyla ilgili inşallah biz gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

İl Başkanı İstifasının Ardından Yeni Aday Belli Oldu

Divan seçiminin ardından HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut'un istifasını açıklamasının ardından yeni bir il başkanı adayı belirlendi. Seçime tek liste ile aday olan Zeynel Abidin Gülsever, başkanlığı devralmak için Diyarbakır İl Başkanlığına aday gösterildi ve teşekkürlerini iletti.

"Aksa Tufanı" ve Gazze Saldırısı

Zekeriya Yapıcıoğlu, kongrede yaptığı konuşmada Gazze'deki son saldırıya da değindi. "Aksa Tufanı" olarak adlandırdığı olayın 75 yıllık bir zulme son başkaldırı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, Batı ülkelerinin Gazze'deki zulme sessiz kaldığını ve desteklerini sürdürdüğünü belirtti. Saldırıda okullar, camiler, hastaneler, kiliseler, ambulanslar, gazeteciler, doktorlar, sivil savunma ekipleri ve sivil alanların hedef alındığını ifade etti.

Yapıcıoğlu, Gazze'deki insanlık suçunu ve soykırımı kınadı ve Batı'nın duruşunu eleştirdi.

Yeni Asgari Ücret Tahminleri

Zekeriya Yapıcıoğlu, kongrede ayrıca yeni asgari ücretle ilgili de konuştu. Yapıcıoğlu, asgari ücret tespit komisyonunun toplantısının yaklaştığını ve farklı rakamların dile getirildiğini belirtti. İşçilerin aile geçindirmekle yükümlü olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, asgari ücretin önemini vurguladı.

Yapıcıoğlu, asgari ücretle ilgili tahminlerin yüzde 50 üzerinde olduğunu söyledi ve işçi haklarını savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER