Kültür & Sanat

Yılmaz Güney Filmine Aileden Tepki

Yılmaz Güney'in hayatını anlatan yeni filme yönelik tepkiler artıyor. Peki, ailenin görüşü neden alınmadı? "Bizle Kimse Görüşmedi"

Yılmaz Güney Filmine Aileden Tepki
27-06-2024 15:26
ŞANLIURFA

Film Hakkında İlk Tepkiler

'Çirkin Kral' lakaplı ünlü sinemaYılmaz Güney’in hayatını konu alan filme yönelik tepkiler giderek artıyor. İlk olarak eski eşi Nebahat Çehre ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata'nın eleştirileri gündeme gelmişti. Şimdi ise Güney ailesinden de sert bir tepki geldi.

Aileden Gelen Tepki

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün, aile adına konuşarak film yapım sürecinde kendileriyle hiç görüşülmediğini ve fikirlerine başvurulmadığını belirtti. Güzide Pütün, "Filme olan tepkileri haklı buluyorum" dedi.

Güzide Pütün'ün Açıklamaları

 Güzide Pütün, Ahmet San’ın yapımcılığını üstlendiği ve Fatoş Güney'in yazdığı "Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun" adlı kitaptan uyarlanacak olan film hakkında konuştu. Pütün, "Abimin hayatı çok önemli ve tüm dünyaya mal olmuştur. Ancak bu süreçte bizimle hiçbir şekilde görüşülmedi" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Güney'in Mirası

Ünlü sinemacının kız kardeşi, "Ben de sizler gibi izliyorum. Evet, bir çalışma var, ancak bizimle bir görüşme henüz olmadı" dedi. Pütün, Gani Rüzgar Şavata'nın tepkisini haklı bulduğunu belirtti ve ekledi: "Dünyaya ve topluma mal olmuş sinemasıyla Türkiye'de sinemaya yön vermiş abim Yılmaz Güney'in hayatı önemli. Umuyorum ki iyi bir çalışma ile halkımıza sunulur."

Sanatçı ve Aile Görüşleri

Güzide Pütün, film yapımcılarına yönelik çağrısını şu sözlerle tamamladı: "Aile olarak, abimin hayatını konu alan bu projede bizimle de iletişime geçilmesini ve görüşlerimizin alınmasını isteriz. Böyle önemli bir konunun sadece tek taraflı ele alınmaması gerektiğini düşünüyoruz."

Filmin Geleceği

Yılmaz Güney’in hayatını anlatacak olan film, daha şimdiden birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Yapımcıların ve senaristlerin, aile ve yakın çevrelerinden gelen bu tepkilere nasıl yanıt vereceği merak konusu. Peki, bu tepkiler filmin gidişatını nasıl etkileyecek?

Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütün: "Abimin hayatı çok önemli ve tüm dünyaya mal olmuştur. Ancak bu süreçte bizimle hiçbir şekilde görüşülmedi."Haber Merkezi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER