Gündem

Yoğun Kar Yağışı: Karayolları ve Köy Yolları Ulaşıma Kapandı

Acaba bu yoğun kar yağışı ne zaman sona erecek ve bölge halkının hayatı normale dönecek?

Yoğun Kar Yağışı: Karayolları ve Köy Yolları Ulaşıma Kapandı
27-01-2024 13:34

Yoğun Kar Yağışının Etkileri

Siirt ve Şırnak bölgelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle Siirt-Şırnak karayolu başta olmak üzere birçok köy yolunun ulaşıma kapanması, bölge halkının günlük yaşamını zorlaştırıyor.

Ulaşıma Kapalı Yollar

Kar ve tipi sebebiyle Siirt-Şırnak karayolu Meşindağı Geçidi ve Pervari Geçittepe grup köy yolu gibi önemli geçiş noktaları ulaşıma kapandı. Söğütönü, Bent, Belenoluk Ormancık, Kışlacık, Düğüncüler, Yapraktepe, Doğan, Karadayı mezrası, Sarıyaprak, Karamık mezrası, Gümüşören köyüne bağlı Sarıçiçek ve Ulupınar mezarları ile Şirvan ilçesine bağlı dört köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Yetkililerden Önemli Uyarılar

Yetkililer, karlı ve zorlu hava koşullarında yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Araçlarında zincir, takoz, çekme halatı bulundurulması ve kar lastiği olmadan yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.

Bölge Halkının Durumu

Yoğun kar yağışının sürdüğü bölgede yaşayan halk, zorlu kış şartlarına adapte olmaya çalışıyor. Ulaşımın kesilmesiyle birlikte temel ihtiyaç malzemelerine erişimde de güçlükler yaşanıyor.

Olumsuz Hava Koşullarının Geleceği

Meteoroloji raporlarına göre, bölgede yoğun kar yağışının ne kadar süreceği ve hava durumunun ne zaman normale döneceği konusunda henüz net bir bilgi yok.

Önlemler ve Çözüm Arayışları

Yetkililer, kapalı yolları açma ve bölge halkına yardım sağlama konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kriz masaları oluşturularak, durumun yakından takip edildiği bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER