Gündem

Yoğun Kar Yağışı ve Don Uyarısı

Olumsuz Hava Koşulları ve Alınması Gereken Önlemler: Meteoroloji'den Kritik Uyarı

Yoğun Kar Yağışı ve Don Uyarısı
26-01-2024 09:37

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Şırnak ve Siirt için yoğun kar yağışı ve don olaylarına dikkat çekti. Peki, bu hava koşulları günlük yaşamı ve ulaşımı nasıl etkileyecek ve bölge halkı bu duruma karşı nasıl önlemler almalı?

Yoğun Kar Yağışının Beklendiği Alanlar

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, Şırnak'ın doğusunda ( Beytüşşebap ve Uludere) 20 santimetreyi aşan kar örtüsüne yol açacak yoğun kar yağışı bekleniyor. Şırnak merkez ve batısı ile Siirt çevrelerinde ise 10 ila 20 santimetre arasında kar örtüsü oluşması öngörülüyor.

Olumsuz Hava Koşullarının Etkileri ve Uyarılar

Yoğun ve kuvvetli kar yağışlarının 27 Ocak akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

Bu hava koşullarının yol açabileceği ulaşım aksamaları, görüş mesafesinde azalma ve buzlanma gibi riskler, bölge halkını ve yetkilileri alarma geçirdi. Özellikle çığ tehlikesi bulunan dağlık alanlarda ve dik yamaçlarda tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Alınması Gereken Tedbirler

Bu tür hava koşullarında, özellikle ulaşım güvenliği için ekstra önlemler alınması hayati önem taşıyor. Bölge halkının ve yetkililerin, olası çığ tehlikelerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri alması gerekiyor. Ayrıca, kar yağışının getirebileceği zorluklara karşı hazırlıklı olunması öneriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER