Gündem

Zümrüt Apartmanı Faciası: 2010'da da Gündeme Gelmişti

37 kişinin öldüğü Zümrüt Apartmanı, 2010 yılında da haberlere konu olmuştu. Binanın zemin ve eğimiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Peki, bu iddiaların ardındaki gerçek neydi?

Zümrüt Apartmanı Faciası: 2010'da da Gündeme Gelmişti
17-03-2024 19:30
ADIYAMAN

Zümrüt Apartmanı Faciası

Adıyaman'da bulunan Zümrüt Apartmanı, 6 Şubat depreminde yıkılarak 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Olayın ardından yapılan soruşturmada, binanın yıkılmasında kusurlu olanlar hakkında dava açılmıştı.

2010 Yılında İddialar Ortaya Atıldı

2010 yılında, Zümrüt Apartmanı ile ilgili binada eğim olduğu ve bina yıkılacak iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddiaların üzerine müteahhit Bilal K., binanın sağlamlığını kanıtlamak için çeşitli belgeler temin etmişti.

Bilal K.'nın Çabaları

Müteahhit Bilal K., binanın sağlamlığını ispatlamak için Adıyaman Belediyesi'nden alınan Yapı Kullanma İzin Belgesi, Makine Mühendisinin Periyodik Ölçüm Raporu, Jeoloji Mühendisi'nin Zemin Etüdü Raporu ve İnşaat Mühendisleri Yapıda İmara Aykırı Olmadığı Raporu gibi belgeleri binaya asarak kamuoyuna duyurmuştu.

Duruşma Gelişmeleri

Zümrüt Apartmanı davasında üç kişinin tutuklu yargılandığı biliniyor. Tutuklu sanıklardan Bilal K., binayı arsa sahibine teslim ettikten sonra kaçak kat yapıldığını iddia etmişti. Bu detaylar, davanın seyrini nasıl etkileyecek?

"Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili atılan iddiaların ardından müteahhitin çabaları, olayın gelişimini ve soruşturmayı nasıl etkiledi?" İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER