Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu göçebe şeklinde eğitim hizmetlerine zor şartlarda devam etmektedirler. Mekân sorunu yalnız idarecilerin sorunu değildir. İçinde yeşeren ümitlerle hedefine ulaşmak için gelen öğrencilerimizde yurt olmadığından dolayı yeşeren ümitleri de burada sararmaktadır. Bu ekonomik şartlarda çocuğunu başka kente gönderip okutmak herkesin işi değildir. Yemek parası, ulaşım ve barınma sorunu başı başına sorun teşkil etmektedir. Bu şekilde okul açmak marifet değildir. Neden okulun kampusunda bir devlet yurdu olmasın, bu öğrencilerimize biz sahip çıkmazsak kim sahip çıkacaktır. Fetö versiyonunu mu bekliyoruz? O zaman neyi bekliyoruz.
Sayın Rektörümüz, bu sorunları bizden daha iyi bilmektedir. Yurdu olmayan okula öğrenci gelmediği gibi gelen öğrencide annesinden emdiği süt burnunda gelmektedir. Bu ekonomik krizde öğrencinin barınma, ulaşım gideri derken açlığını giderecek parası bile kalmaz. Ancak öğrencilerimizin nasıl yaşamlarını sürdüğünü belki bazıları tarafından fark edilmeyebilir. Ama işin gerçeği budur. Eğer fark edilmiş olsaydı, bu öğrencilerimizin sorunlarına eğilme zahmetinde bulunacaklardı. Bu öğrencilerimiz, bu okulda donanımlı bir şekilde yetişip önce kendisini kurtaracak, sonra ailesine ve ülkesine yararlı olma amacıyla gelmişlerdir. Ancak bu şartlarda yetişen öğrencinin okul bitmeden ümitleri tükenmiş halde bir psikolojiye sahip olacaklardı. Onların geleceklerine daha pozitif bakmaları için Yurt, ulaşım ve yemek ihtiyacını giderilmelidir.
Siverek Uygulamalı bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu sanki hiç kimsenin ulaşamadığı ve katkı sunamadığı bir mekan olarak algılıyorum, yada birileri burayı gözden çıkarmış olacak ki öğrenci yurdu olmadığı gibi, hasarlı olduğundan boşaltılan bina neden güçlendirilmiyor? Eğer güçlendirilmesi mümkün değilse neden yıkılmıyor? Kampusta yıkılmayan boş bina kötü alışkanlıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu nasıl bir akıl tutulması ki o boş bina orada öylece bırakılıyor. Birazcık üst idare sorumluluk taşıyorsa, muhakkak taşıyor, en kısa zamanda o binanın ya güçlendirilmesi gerekir, yada yıkılarak yerine başka bir bina yapılmalıdır. Siverek’te bugüne kadar neden yurt yapılmadı onu da anlamış değilim. Yurt olmuş olsaydı bugünkü öğrenci sayısının en az iki katına çıkaracaktı. Ona göre yeni bölümler açılacaktı. O zaman ekonomik fayda dikkate alınarak tercih edilecekti. Siverek gelişmiş bir İlçe olmasına rağmen bir yurt yapılmamışsa İlçe büyük ancak zihinler gelişmemiş bir ilçe olduğunun görüntüsü verilmektedir. Tabi ki en büyük sorumluluk Rektörlük ve Valiliğe düşmektedir. Ancak Valiliğin bu konuda çaba gösterdiği bilinmektedir. Ancak sorumluluğun önceliği Rektörde olduğundan çözüme öncülük yapması katkı sunması da öğrencilerimiz ve Siverek halkı Rektörden beklemektedir.
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksek Okul öğrencileri ve Siverek halkı adına Siverek sorunlarını kendine dert eden bir yazar olarak Yetkililerden isteğimiz, öğrencilerimizin ekonomik sıkıntılardan kurtarılması için kampusta bir yurdun yapılması, kötülüklere davetiye çıkaran boş binanın biran önce ya güçlendirilsin yâda yıkılmalıdır. Bu şekilde yapılırsa bir taşla iki kuş vurulmuş olacak çünkü hem kötü mekân algısı oluşmadan yıkılmış olacak hem de yeni açılacak bölümler için yer açılmış olacaktır. Bununla da okulumuz ve Siverek halkı ihya edilmiş olacak, aksi takdirde orada meydana gelecek sorunlardan yetkiler sorumludur. Bu yazımda bir belge olarak kayıtlara geçecektir. Kalın Sağlcakla