USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KENTİMİZDE İLK KİTAP FUARI

02-06-2024

                 Şanlıurfa'nın Siverek Belediye Başkanlığının desteği ve ev sahipliğinde FM Fuarcılık tarafından Muhittin Uymaz koordinatörlüğünden Siverek’te İlk olarak kitap fuarı düzenlendi.

                Kitap okuma alışkanlığının olmadığı ve sosyal medyanın zirvede olduğu bir dönemde halkın kitapla buluşturulmasını sağlayan kitap fuarı anlamlı ve o kadarda kıymetli bir eylem olarak görüyorum. Bu yüzden Siverekli kitapseverler adına Siverek Belediye Başkanlığına ve FM Fuarcılığa teşekkür ederim

                Bugün sosyal medyanın alternatifi olarak kitap okuma alışkanlığını aşılamak için çalışmalar yapılmadığı takdirde, sosyal medya gençlerimizin ahlaki yönde zayıflanmasına sebebiyet vereceği gibi sorumluluğun bilincinden olmayan bir gençliğin yetişmesine neden olacaktır.

               Bir kentin bir ülkenin geleceğine umutla bakabilmesi için donanımlı, sorumluluk taşıyan ve çalışkan bir gençliğin yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır.

               Bugün sosyal medya havada para kazanmayı teşvik eden siteler ve bunun yanında gençlerimizin sorumluluk üstlenmeyen, gelecekte kendine bir hedef tayın etme gayesi gütmeyen, çalışmadan zengin olma hayalini aşılayan bir sosyal medya ile karşı karşıyayız.

             Yetişme çağında olan gençlerimiz zamanların çoğunu sosyal medya üzerinde harcamaktadırlar. Buda gençlerimizin en verimli çağında zamanların boşuna harcamasına sebebiyet vermektedir. Zamanın boşuna harcadıkları gibi istenmeyen ve ahlaki olmayan davranışların edinmesine sebebiyet vermektedir. Bugün sosyal medyayı dengeli bir şekilde kullanma alışkanlığını gençlerimize aşılamazsak okul çağındaki gençlerimizin o değerli zamanlarını boşa harcayacaklardır. Bu da başıboş bir gençliğin oluşmasına sebebiyet verecektir. Kendini kurtaramayan bir gençliğin başkasına fayda sağlamayacaktır.  Onun için tüm kurumların kitap okuma alışkanlığını yaygın hale getirmek için bu konuda kime ne görevler düşerse çocuğu için, kedisi ve ülkesi için en iyi bir şekilde yapmakla mükelleftir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?