USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"GAZZE" DEN DERS ÇIKARMAK!

10-08-2024
Dünyadaki tüm ülkeler İslam ülkeleri olsa ve tüm insanlar Müslüman olsalardı bugün ne değişirdi? 
En son söyleyeceğim sözü şimdi söyleyeyim: Hiçbir şey değişmezdi ve hatta daha da kötüye giderdi...
Saltanatın, krallığın, beyliğin, sultanlığın, kast sisteminin, mezheplerin olduğu bir yerde, hukukun ve adaletin işlemediği, zengin ve yoksul sınıflar oluşturularak, sosyal adaletin yok edildiği, özgürlüklere gem vurulan yönetimlerden hiçbir cacık çıkmaz.
Bugün dünyada 60'a yakın İslam devleti, 80 dolayında müslüman topluluğu var. Birleşmiş Milletlere göre ise 206 ülkeden 50 tanesi müslüman ülkedir.
Bugün "Gazze" yanıyor, "Filistin" ağlıyor, insanlık ölüyor...
Mesele  "Filistin"nin müslüman ülke olup olmaması meselesi değil, mesele hakkı kollayan, adaleti savunan insanlık meselesidir.
Bir yerde haksızlık, adaletsizlik varsa, katliam ve soykırım uygulanıyorsa, dili, dini, inancı, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, insanlık adına zulme karşı koymak gerekir.
Diktatör Saddam Hüseyin Halepçe'de 5.000 Kürdü katlederken, dönemin Filistin yönetimi hiçbir tepki göstermeden ve hatta destek vererek Saddam'ın heykelini dikmişti! Yönetimin yaptığı bu basiretsizliği Filistin halkına mal etmemek gerekir. Ancak bu çarpıcı örneği Müslüman topluluklarının içinde bulundukları sorumsuz ve acizyetliğinin bir örneği olarak yazdım.
Ölenler Müslüman, öldürenler ise sözde Müslüman değilmiydiler? 8 yıl süren İran Irak Savaşı'nda milyonlarca insan öldü ve yaralandı. Bunlar da Müslüman değilmiydiler?
Fazla da detaylara girerek örnek vermeye gerek duymuyorum!
Neden Müslümanlar birleşmiyor? Çünkü mesele Müslümanlık meselesini de aşmıştır. Çıkar, menfaat ve saltanat yönetimini ellerinde bulunduranlar, hiçbir zaman babadan oğula geçen saltanatlarının yıkılmalarını istemezler.
Var mı İslam'da böyle bir yönetim şekli?
Dört etrafı Müslüman ülkelerle çevrili olan Filistin'in durumu ortada ve küçük bir ülke olan İsrail terör devleti ise, baskıcı ve yayılmacı politikalarını, katliamlarını gözü dönmüş bir şekilde pervasızca sürdürmektedir. 
Cılız çıkan üç-beş sesten başka İsrail'e yaptırım uygulayan yok.
Müslüman ülkeler diğer Avrupa ülkeleri gibi bir futbol maçı izler gibi katliamları izlemektedir ne yazık ki...
Gazze yanıyor, Filistin ağlıyor, insanlar ölüyor, kimin umurunda ki?
Velhasıl olan yoksul ve çaresiz insanlara oluyor!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Fatime Güler
Fatime Güler 1 ay önce
Çok acı ama gerçek neyazıki
Fatime Güler
Fatime Güler 1 ay önce
Çok acı ama gerçek neyazıki